Evaluarea psihologică este un proces complex care are ca scop identificarea cauzelor unor probleme psihologice, ca de exemplu: dificultatea de adaptare în mediul școlar în cazul unui copil, incapacitatea de a face față relațiilor personale sau profesionale în cazul unui adult etc. Este, de asemenea, primul pas spre autocunoaștere și spre planul terapeutic.
Evaluarea psihologică permite medicului clinician o mai bună înțelegerea a situației pacientului său și este totodată o analiză vastă, ce vine în completarea celei efectuate de către medicul psihiatru.
Consideri că ai nevoie de evaluare psihologică sau crezi că astfel de servicii medicale ar putea fi de folos copilului tău? Caută acum un specialist!
Cauți un Psiholog în București sau oriunde în România?
Pe Psymep poți găsi psihologul potrivit ție! Filtrează căutările în funcție de specializare (psiholog), locație (București sau orice alt oraș), cadrul de lucru (online sau fizic) și contactează psihologul direct de pe pagina personală sau telefonic!
Ce este un Psiholog Clinician?
Un psiholog clinician este specializat în tratarea anomaliilor, tulburărilor de sănătate mintală. Un psiholog clinician poate satisface atât o persoană cu probleme cotidiene, cât și persoane care suferă de probleme psihice.
Ce este o Evaluare Psihologică Clinică?
O evaluare psihologică clinică este o combinație între un interviu făcut de un psiholog clinician și o gamă de instrumente de testare care evaluează și stabilesc abilitatea/inteligența cognitivă, tipul de personalitate și comportament. Această gamă de instrumente de testare poate să evidențieze și dacă este vorba de depresie, anxietate, tulburare de personalitate etc.
Prin acest proces, psihologul clinician poate să înțeleagă starea emoțională a persoanei și poate să determine cauza acesteia.
De ce informații are nevoie un Psihoterapeut?
Un psihoterapeut te va întreba în prima ședință de ce ai ales să vii la psihoterapie și care sunt problemele pe care vrei să le rezolvi. Are nevoie să știe mediul în care îți desfășori activitățile zilnice pentru a determina posibilii factori ai problemei. De asemenea, te poate întreba de istoricul familiei în termeni de sănătate mentală.