Ai un obiectiv profesional de atins? Ești în locul potrivit
Bill Gates, Oprah Winfrey sau Jeff Bezos sunt doar câteva exemple de antreprenori de succes care lucrează îndeaproape cu un coach. Care e rolul acestuia? Să îi ajute să vadă o situație din cât mai multe perspective, de a-i ghida spre un punct de vedere diferit, să îi învețe să dea valoarea adevărată a lucrurilor pe care le știu deja și să devină conștienți de puterea lor și de a-i ajuta atunci când se simt blocați.
Cine are nevoie de coaching?
Toată lumea are nevoie de un coach! Fie că ești un sportiv de performanță, un antreprenor, sau un muzician, ai nevoie de un coach. De ce? Pentru că vrei ca mâine să faci lucrurile mai bine ca azi. Oamenii care se duc la coaching sunt oameni ambițioși, care vor să evolueze, să crească atât pe plan personal, cât și profesional, să facă lucrurile la capacitatea lor maximă.
Apelează la coaching când ai un blocaj sau nu știi ce vrei
Ești într-un blocaj atunci când știi ce vrei să faci, dar nu o faci. Pentru că ceva te reține, te blochează. Un coach te va ajuta să identifici cauza blocajului în contextul respectiv și îți va arăta opțiunile pe care le ai în situația respectivă.
Tot într-un astfel de blocaj te afli și atunci când nu știi ce vrei, dar un coach te poate sprijini în această căutare. Te poate ajuta să identifici ce îți dorești cu adevărat, ce este potrivit pentru tine, ce obiective ai în viață și în ce etapă a vieții te afli. În aceste momente, un coach te va ajuta să dobândești claritate asupra vieții tale.
5 situații în care coaching-ul te poate ajuta să atingi rezultatele dorite
1. Știi ce vrei, dar nu știi cum să o faci
De obicei în această situație este vorba despre a nu știi ce cale să alegi, nu că nu știi deloc cum să faci. În această situație, un coach te va ajuta să clarifici opțiunile pe care le ai și te va ajuta să o alegi pe cea mai bună pentru tine. Atenție însă: tu alegi cum faci, nu coach-ul.
2. Vrei să ajungi la nivelul următor pe plan personal sau profesional
Situația în care simți că vrei sau poți mai mult. Poate este doar o senzație, poate e legat de potențialul tău care nu este atins, poate e legat de o nouă etapă în viața ta sau de nevoie sau contribuție.
3. Ceva nu funcționează și vrei să afli cum să rezolvi
Problemele de acest gen pot fi foarte mici, sau foarte mari. De obicei vei știi exact ce nu merge, iar procesul de coaching va începe de la problema foarte bine definită. După asta, un coach va aborda și celelalte teme legate de problema inițială.
4. Ai nevoie să te adaptezi unui nou mediu
În această situație, un coach te va ajuta să îți schimbi tiparele mentale, de la „Așa am procedat tot timpul” până la „De data aceasta cum facem?”. Adaptarea unui nou mediu, fie el familial sau profesional, vine cu obstacolele sale pentru fiecare. Ca să evoluezi, trebuie să le depășești. Ca să le depășești, ai nevoie de cineva care a mai trecut prin asta și care a învățat din ele… un coach.
5. Vrei să îți îmbunătățești performanța
Coaching-ul abordează obiectivele tale legate de performanță și ajută la eliberarea potențialului fiecărei persoane. În urma procesului de coaching, nu numai că vei avea rezultate mai bune, ci vei fi și mai motivat să faci lucrurile și îți va crește și nivelul de angajament față de muncă.