Psihoterapeut
Despre:
În ultimul an al unui liceu de provincie cu profil tehnologic, eu îmi dădeam seama cu claritate ce fel de carieră NU voi urma pe mai departe în viață; chiar dacă terminam cu 10 și deveneam tehnician electronist cu atestat și drept de practică.
În clasa a doisprezecea am citit biografia unuia din parinții psihologiei moderne, Carl Gustav Jung și în mintea mea s-a produs declicul. Eram deja pregatit și antrenat pentru întalniri constructive cu alte psihicuri, însă nu și conștient de asta. Când aveam cam 7-8 ani, mama mea, fiind învățătoare la o școală pentru copii cu nevoi speciale din apropierea orașului, mă lua cu ea atunci când preda în vacanțele școlare. Aveam astfel oportunitatea de a fi expus direct la …neuro-diversitate (unii încă o numesc psihopatologie), într-un cadru securizant și cu suportul unor explicații calme, înțelepte, pline de preocupare și compasiune. Eu vedeam cele mai exotice manifestari ale psihicului uman la fiecare vizită și, pe drumul spre casă, ceream explicații complete despre ele. Deveneam fascinat de complexitatea și profunzimile minții considerate “normale”, înțelegeam cât poate fi de prețioasă în funcție de modul cum e folosită, dar și cât este de vulnerabila, atunci când rămâne neutilizată sau este stresată.
După 12 ani de muzică și peste zece ani de management al mai multor organizații de diverse dimensiuni, iata-mă în prezent convins de vocația mea, pregătit să te întâlnesc, curios să te ascult, disponibil să te însoțesc pentru o bucată din drumul dezvoltării caracterului tău.
Eu am studiat psihologia la Universitatea din București pentru patru ani, unde am rămas apoi încă doi ani, pentru a urma un master în psihoterapie, în paralel cu alți doi ani de studii postuniversitare la Institutul SPER (Societatea de Psihoterapie Experiențială din România). Am avut profesori foarte buni si am simțit ca am acces foarte facil la educație de nivel occidental aici, în România. Dar cel mai mult despre psihoterapie am învațat lucrând. Fac asta din 2009.
Pentru mine, psihoterapia reprezintă o modalitate validată științific de a oferi ghidaj psihologic si emoțional, în procesul de dezvoltare personală al oricărui individ uman.
În urcarea noastră pe muntele împlinirii personale, ne confruntăm cu nevoia de a alege, la fiecare pas, dintre o sumedenie de rute. Este genul de situație în care se pot dovedi deosebit de utili doi ghizi: un cunoscător al corpului și unul al minții.
Bănuiesc că medic ai deja.