Descoperă, valorifică și îmbogățește-ți potențialul

Într-o lume haotică și în continuă schimbare, autorealizarea și actualizarea de sine sunt singurele moduri în care te poți menține flexibil și adaptabil. Dezvoltarea personală reprezintă drumul pe care îl parcurgi de la cine ești la cine dorești să fii. Este un drum anevoios, cu multe urcușuri și coborâșuri care te vor conduce într-un final spre cea mai bună versiune a ta.

Ce înseamnă Dezvoltarea Personală?

Dezvoltarea personală este un proces care se realizează pe întreg parcursul vieții. Este o modalitate prin care tu îți evaluezi abilitățile și calitățile, iei în considerare scopurile în viață și îți stabilești obiective pentru a-ți realiza și maximiza potențialul.

Termenul de dezvoltare personală reprezintă procesul personal de evoluție. Este modalitatea prin care tu poți să aplici din multitudinea de principii, tehnici și unelte acele structuri care rezonează cel mai bine cu esența ta, cu stilul tău de viață și cu modele pe care le urmezi.

Ce rol are Disciplina în Dezvoltarea Personală?

Disciplina în dezvoltarea personală se referă la consistența cu care aceasta se realizează. Mergând la un workshop sau curs o dată pe an, procesul nu își atinge potențialul. În orice faci în viață ai nevoie de consistență pentru a reuși, așa că și în domeniul dezvoltării personale ai nevoie de consistență, răbdare și voință.

Dezvoltarea Personală pentru Copii și pentru Adulți

Dezvoltarea personală pentru copii este importantă în formarea valorilor, viziunilor asupra vieții și abilitățile ale adultului de mâine. Încrederea de sine, motivația, gândirea analitică și autoacceptarea sunt doar puține dintre abilitățile pe care copiii le pot dezvolta chiar de azi cu ajutorul sesiunilor de dezvoltare personală!

Mulți adulți nu sunt motivați de munca lor. Te numeri printre aceștia? Prin consilierea de dezvoltare personală, poți să te autocunoști și să îți înțelegi mai bine abilitățile. Nu numai că vei fi mai fericit în viața de zi cu zi după aceea, dar și cariera ta o va lua pe un drum ascendent!

De la carieră și succes profesional, până la autocunoaștere și evoluție spirituală

Pornește la drum alături de cineva care știe să te motiveze și ghideze.

Consilierii noștri te vor ajuta să îți identifici abilitățile de care ai nevoie pentru a stabili obiective de viață care îți pot îmbunătăți perspectivele de angajare, îți pot crește încrederea în sine și te pot duce la o viață mai împlinită și de o calitate superioară. Planifică să faci alegeri de viață conștiente, pentru a permite evoluția personală.

Dezvoltarea Personală în Proiectarea Carierei

În ziua de azi, mulți dintre noi petrecem mai mult timp la serviciu decât acasă sau cu cei dragi. Lucruri precum insatisfacția muncii, lupta cu stresul, sentimentul de a fi subevaluat sau acela de a nu îți atinge potențialul maxim, pot avea un impact negativ și asupra altor aspecte ale vieții.

Dezvoltarea personală – cum îți influențează viața profesională

Creșterea pe plan personal aduce de la sine și creștere pe plan profesional. Prin tehnicile și instrumentele dobândite de-a lungul sesiunilor cu consilierul tău, vei putea să aduci în munca ta noi idei, mai multă productivitate și mai multă fericire. Prin tehnicile folosite, vei descoperi ce abilități și de ce experiențe ai nevoie pentru a ajunge acolo unde îți dorești.

Evoluția în Carieră

Succesul în carieră ține numai de tine și de motivația pe care o ai. Odată ce vei elimina convingerile limitative din modul tău de gândire, vei putea evolua în cariera pe care ți-o dorești.

Cum te ajută dezvoltarea personală?

Introspecție și autocunoaștere

Ai nevoie să știi exact cine ești înainte de a-ți alege drumul pe care dorești să îl parcurgi. Odată ce îți descoperi resursele, valorile, abilitățile dar și limitele, vei ști exact ce ai de făcut pentru a-ți atinge scopul final.

Inspirație și motivație

Când te simți nesigur și începi să te îndoiești de misiunea ta, ai nevoie de inspirație să-ți regăsești motivația. Obstacole de care să te lovești, inevitabil vei întâlni, dar consilierul sau coach-ul tău este persoana cu ajutorul căreia le vei depăși.

Creștere

Mai exact, întâlnirile cu consilierul sau coach-ul tău sunt un prilej să te privești dintr-o altă perspectivă și să descoperi moduri noi în care poți crește pe plan personal și profesional. Aceste întâlniri te vor ajuta să explorezi noi direcții pentru a ajunge la o versiune mai bună a ta.

Ce este autocunoașterea în dezvoltarea personală

Autocunoașterea în dezvoltarea personală se referă la recunoașterea abilităților și slăbiciunilor tale, a obiectivelor tale de viață, a valorilor tale și a motivației tale. Dacă nu știi aceste lucruri, sau dacă nu ești 100% convins de ele, consilierul tău te va ajuta în identificarea acestor lucruri înainte de toate.

Ce sunt activitățile de dezvoltare personală

Activitățile de dezvoltare personală diferă de la o persoană la alta. Meditația, sportul, afirmațiile pozitive, ținutul unui jurnal, călătoria solo, activități pentru a îmbunătăți aprecierea de sine și multe altele, fac parte din spectrul de activități și tehnici care te ajută se descoperi cea mai bună versiune a ta. Acestea, și multe alte tehnici și instrumente, vor fi grupate și adaptate în funcție de abilitățile tale și de interesele tale.

Ieșirea din zona de confort

Ieșirea din zona de confort este cea mai înspăimântătoare frază pentru oameni. Zona de confort include activitățile cu care tu ești obișnuit(ă) și care nu îți provoacă un stres suplimentar. Ieșirea din zona de confort nu este un proces ușor, dar numai așa vei putea evolua. Prin extinderea zonei de confort, te vei transforma, vei crește și vei putea să faci mai multe lucruri mai bine decât acum, prin eliminarea stresului suplimentar adus acelei activități.

Îmbunătățirea imaginii de sine și a stimei de sine

Recunoașterea propriei puteri te va ajuta să progresezi, dar aceasta poate fi adesea o barieră cu care se confruntă mulți oameni atunci când doresc să-și dezvolte abilitățile. Nivelul tău de încredere și stima de sine vor crește în timp, dar asigură-te că ești în căutare de sprijin de la oamenii din jurul tău pe parcursul acestui proces. Exprimarea a ceea ce faci și a călătoriei pe care vrei să o faci va promova adesea încurajare din partea oamenilor din jurul tău.

Soluțiile sunt la îndemâna ta

Dezvoltarea personală aduce împreună un set de tehnici și abordări cu scopul de a-ți explora potențialul și dezvoltarea unor abilități ce îți vor asigura o viață sănătoasă și împlinită. Alături de consilierul tău, vei identifica resursele interioare pe care le ai și ce obstacole te împiedică să le folosești și să obții rezultatele pe care ți le dorești. Din aproape în aproape, vei deveni cea mai bună versiune a ta.

Cum să-ți faci un Plan de Dezvoltare Personală

Pentru ca un plan de dezvoltare personală să funcționeze, trebuie să te simți pregătit(ă) să începi să faci schimbări permanente și să fii dedicat(ă) realizării acestora.

Primul pas în acest proces este evaluarea unor aspecte ale sinelui şi punerea lor în ordinea importanţei pentru persoana ta. În acest proces, un consilier poate fi deosebit de valoros pentru a te ajuta în recunoașterea gândurilor, dorințelor și aspirațiilor tale, prin oferirea unui punct de vedere obiectiv.

Ce este Consilierea în Dezvoltare Personală?

Consilierea în dezvoltare personală are ca scop evaluarea punctelor tari și slabe pentru a putea îmbunătăți anumite domenii ale vieții tale prin anumite tehnici și instrumente adaptate nevoilor tale.

Un consilier de dezvoltare personală este acolo pentru a te sprijini, încuraja și învăța tehnici profesionale pentru a te face să te simți în largul tău și încrezător în schimbările pe care dorești să le faci în viața ta. Meriți să fii fericit și mândru de locul din viața ta în care te afli. Un consilier te va ajuta să obții această fericire și să îți dezvolți abilitățile pe care le consideri mai importante.

Cum să-ți alegi un Consilier de Dezvoltare Personală

Alegerea unui consilier determină calitatea rezultatelor pe care le vei avea. Câteva dintre calitățile pe care un consilier trebuie să le aibă sunt: un bun ascultător, comunicare eficientă, obiectivitate, gândire strategică, onestitate, mentalitate orientată spre creștere.

Alte lucruri la care să fii atent(ă) atunci când alegi un consilier includ: domeniul în care a mai activat, aria de specializare, rezultatele altor cursanți, perspectiva de viață pe care o are, succesul pe care îl are în viață, modul de lucru și de a aborda situațiile.

Atunci când te întâlnești pentru prima oară cu consilierul, fii atent(ă) la cum te simți vorbind cu acesta. Observă cum îți răspunde la întrebări și ce stil de comunicare are. Analizează informația pe care ți-o transmite și vezi dacă rezonează cu tine. Îți identifică cu succes punctele forte și te ajută să-ți găsești prioritățile, astfel încât să poți obține rezultatele pe care le urmărești?

Un consilier de dezvoltare personală potrivit ție îți va răspunde la întrebări într-un limbaj pe care să îl înțelegi cu ușurință, îți va oferi o perspectivă clară a ceea ce urmărești și pe care le poți obține prin timpul lucrat împreună.

Participă la Cursuri de Dezvoltare Personală

Cursurile de dezvoltare personală pot include arii ale vieții precum conștientizarea sinelui, managementul stresului, eficiență, creativitate, managementul timpului și schimbarea carierei. Aceste cursuri pot fi de grup, unde oameni cu aceleași motivații se întâlnesc și învață unii de la alții, sau individuale, unde lucrezi focusat pe ceea ce tu îți dorești.

Aceste cursuri sunt un pas important în evoluția ta personală, profesională și spirituală.

Întrebări frecvente

Un consilier este capabil să identifice de ce nu ai reușit până acum să îți atingi obiective prin identificarea mentalităților care te-au ținut pe loc. Te va ajuta să îți schimbi mentalitatea și să distrugi convingerile limitative. Prin acest lucru, vei elimina barierele pe care le-ai avut până acum și vei avea parte de o creștere exponențială.

Asta depinde de tine și de locul în care ești în viață acum. Atunci când găsești consilierul potrivit ție, acesta va vrea cu toată ființa lui să te ajute. Cum? Prin identificarea domeniilor din viața ta la care vrei să lucrezi. Mulți dintre oamenii care au pășit pe drumul dezvoltării personale pleacă cu un singur scop în minte, dar munca pe care o depun alături de consilier le este benefică în mai multe arii ale vieții lor.

Tehnicile și instrumentele folosite sunt adaptate nevoilor tale. Meditația, ședințele de grup, yoga, journaling, hipnoză – sunt doar câteva dintre instrumentele folosite pentru a te ajuta în evoluția ta personală.